Søndagens aksjetips

Det ble ikke noen korreksjon å snakke om forrige uke. Det er for tidlig å blåse faren over ennå, men hovedindeksen kan fremdeles stige noen prosenter før den butter

En trader på gulvet på NYSE - Foto: AP
Børs

Forrige søndag var det duket for en korreksjon på Oslo Børs. Det var rom for et fall tilbake til 270-nivået. Korreksjonen i hovedindeksen stoppet imidlertid så vidt under 277, før det snudde opp igjen. Det er et tegn både på styrke og utålmodighet.Men faren for at det kommer en større korreksjon enn den vi fikk oppleve i bgynnelsen av forrige uke er fremdeles til stede. Den negative divergensen i RSI-chartet ble nesten brutt fredag, men ikke helt. Det betyr at det fremdeles er fare for en større korreksjon i løpet av de kommende ukene.Men som det fremgår av chartene er trendene i RSI-chartet fremdeles intakt, og det samme gjelder de stigende trendene i hovedchartet. Det betyr at hovedindeksen kan nå 300-nivået før det eventuelt snur ned igjen. Og så høyt som hovedindeksen ligger i trenden nå begynner fallhøyden å bli stor.Det betyr at det er stor sannsynlighet for at det kommer en korreksjon, kanskje allerede mot slutten av kommende uke eller neste, og at i hvert fall 285- og 270-nivået da er innen rekkevidde. En slik korreksjon vil være alt annet enn dramatisk, men man bør likevel gjøre seg opp en mening om det er noen man skal være med på eller om man skal hoppe av og betrakte det hele fra sidelinjen.Under 270 er det 240-nivået som er neste tekniske støtte av en viss betydning. Og en skal heller ikke glemme at det er rom for fall til både 220 og 210 før bunnlinjen i den stigende trenden vil bli satt på prøve.

Nyheter
Personlig økonomi