Aksje opp over 30 prosent på rally-børs

Tirsdagen har startet med et smell på Oslo Børs, som fyker over 300! En rekke store selskaper skyter i været. (Oppdatert kl. 10.36)

Børs

Oslo Børs har fått en strålende start på tirsdagen.Rundt nitti minutter etter åpning er hovedindeksen opp 3,36 prosent til 302,43. Det er første gang siden 6. oktober 2008 at man ser 300-tallet på Oslo Børs.Siden bunnen intradag den 20. november i fjor på 180,4 er hovedindeksen på Oslo Børs nå opp 67,7 prosent.StatoilHydro-aksjen er opp 3,10 prosent til 136,30 kroner. Oljeprisen har falt snaue én prosent fra toppen på 68,01 dollar tirsdag, og brent for levering i juli omsettes nå for 67,47 dollar. (Se fyldigere kommentar lenger nede).Bergen Group stiger 30 prosent etter strålende nyheter mandag.Det er til nå omsatt aksjer og grunnfondsbevis på Oslo børs for 3,05 millliarder kroner.Denne artikkelen oppdateres fortløpende!Børsvinnere- og tapere Bergen Group er den store vinneren på Oslo Børs til nå med en oppgang på 30 prosent etter de strålende nyhetene som kom i går.Selskapet har nemlig signert en kontrakt på leveranse av to av verdens mest avanserte trålere og forskningsskip til Aqueda Shipping Limited og Mariora Shipping Limited.Aksjen omsettes nå for 5,72 kroner.Hjellegjerde forsetter den gode trenden aksjen er inne i og stiger nye 18,18 prosent, mens Canargo er opp 15,38 prosent på gode kvartalstall.Det er solid oppgang for en rekke børs-rugger, og StatoilHydro, Yara, Telenor, Seadrill, Norsk Hydro, REC og Orkla er alle opp.Kun et lite mindretall av Oslo Børs-aksjene er på taperlisten til nå, og den som har kommet verst ut er Aker Seafoods, som daler 5,03 prosent til 7,36 kroner.Clavis faller 5,02 prosent til 8,90 kroner, mens Oslo Axess-aksjen Lighthouse Caledonia er ned 4 prosent.Biotec Pharmacon faller også, sammen med Oslo Axess-aksjen SCAN Geophysical, IGE, Frontline og Unison Forsikring.Oljen daler noe etter supersterk mandagOljepriskontraktene daler noe ned tirsdag morgen etter å ha steget markert mandag.Mandag steg WTI-frontkontrakten 3,6 prosent påvirket av høye industriproduksjonstall fra USA og Kina.Ifølge en sammenstilling gjennomført av Bloomberg News økte OPEC-produksjonen med 1,5 prosent i mai, melder TDN Finans.- OPEC-medlemmene begynner å se priser på 70 dollar fatet og begynner å bli mindre disiplinerte på sine kvoter, sier økonom Ben Westmore i Noational Australia Bank til Bloomberg News.Brent for levering i juli omsettes nå for 67,47 dollar fatet, ned 0,74 prosent eller 0,52 dollar dette døgnet, mens WTI-olje går for 68,46 dollar per fat, opp 1,96 prosent eller 1,30 dollar.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs