Aksje steg over 40 prosent på godt nytt

Fredagens stikkord på Oslo Børs var "gevinstsikring", men noen kunne glede seg over en avkastning på over 40 prosent.

Foto: iStockphoto
Børs

Det var gevinstsikring på Oslo Børs fredag. Hovedindeksen endte ned 1,3 prosent til 304,88. Det kom flere nøkkeltall fra USA i dag, importpriser og Michigan-indeksen. Tallene skremte ingen.- Børsene og oljeprisen siger litt tilbake. Det som er flott er at børsen ikke faller mer enn en prosent når vi først korrigerer og når Børsen stiger er det gjerne over to prosent, sier meglersjef Ulf Leinebø i Nordea Markets til TDN Finans.Rødt ute Også ellers i verden er trenden negativ. Ved stengetid klokken 17:30 var DAX-indeksen i Frankfurt ned 0,8 prosent, FTSE 100 i London 0,5 prosent og Paris-børsens CAC 40 ned 0,3 prosent. USA faller også. Dow Jones og Nasdaq er foreløpig ned 0,1 og 1,1 prosent.Analysesjef Håvard Nesheim i Handelsbanken var gjest i Økonominyhetene med Trygve Hegnar fredag. Se sendingen herOljeprisen ned Oljeprisen faller tilbake i forhold til torsdag, noe som betyr at Brent-olje for levering i juli er ned 1,2 prosent til 70,85 dollar fatet. Amerikansk WTI-olje går for 71,90 dollar per fat. StatoilHydro endte ned 1,2 prosent til 138,10 kroner. Lille Questerre steg 27,9 prosent til 10,10 kroner i heftig handel; 112 millioner kroner.Norske Skog kutter med motorsag I dag ble det kjent at Norske Skog kutter kostnade r i alle enheter i konsernet på grunn av redusert etterspørsel etter avis- og magasinpapir, samt strukturelle endringer i bransjen. Aksjemarkedet reagerte med å sende aksjen ned 1,5 prosent til 10,69 kroner.Analytiker Hans-Erik Jacobsen i First Securities sier til TDN Finans at han ikke er overrasket over tiltakene, kanskje bortsett fra reduksjonen i investeringsprogrammet.Ukens beste aksjer To aksjer har gått som kuler på henholdsvis Oslo Børs og Oslo Axess den siste uken; Repant og Thin Film. Ukeavkastningen var på henholdsvis 182 og 147 prosent. Fredag gikk aksjene hver sin vei. Repant steg 17,7 prosent, mens Thin Film stupte 17 prosent.Songa opp etter emisjon Songa Offshore steg 4,2 prosent til 24,80 kroner etter å ha gjennomført en betydelig overtegnet emisjon til kurs 23,70 kroner.Analytiker Ingolf Gillesdal i Nordea Markets mener den gjennomførte emisjonen i Songa Offshore var helt riktig og nærmest ventet av aksjonærene.Schibsted oppgradert Schibsted, som meldte om dumpingemisjon torsdag, var opp 7,5 prosent til 63,50 kroner (når man tar hensyn til at aksjen går ex tegningsretter i dag) .Cheuvreux oppgraderer sin anbefaling på Schibsted fra "underperform" til "outperform".Dagens børsrakett Diagenic ble dagens store vinner med en oppgang på 40,1 prosent til 4,23 kroner. Aksjen gikk på meldingen om at selskapet får europeisk CE-merking av ADtect for klinisk bruk i diagnose av Alzheimers sykdom.- Dette er nå en uhyre spennende aksje, med betydelig oppside. Diagenic har den beste testen, og den eneste som kan oppdage Alzheimer tidlig, sier analytiker Geir Kristiansen i Argo Securities til e24.Omsetningen passerte 7 mrd. Det ble omsatt verdipapirer for 7,2 milliarder kroner. Songa stod for 1,2 milliarder kroner i forbindelse med emisjonen i selskapet.

Nyheter
Børs