Aksjen har gått bra - kan stige 60 prosent til

Aksjen gikk som en kule onsdag og analytiker tror det er mer moro i vente for Storebrand-investorer. - Aksjen kan gå 60 prosent til, heter det.

Foto: Scanpix
Børs

Storebrand-aksjen hadde meget bra driv på Oslo Børs onsdag, og la på seg 10 prosent til 28 kroner.Meglerhuset Carnegie anbefaler kjøp av Storebrand og opererer med et kursmål på aksjen på 40 kroner, noe som representerer en oppside på 60 prosent.Carnegie-analytiker Thomas Svendsen mener aksjen har meget begrenset nedside, og tror en eventuell emisjon på 2,5 milliarder i selskapet faktisk kan bli tolket positivt.- Det vil bedre solvensratene betydelig til tross for at en emisjon på 2,5 milliarder kroner vil utvanne epsen med 15 prosent, skriver Svendsen i et notat.Carnegie og Svendesen mener at det nå er mer sannsynlig enn noen gang at Gjensidige kjøper Storebrand.Analytikeren viser samtidig til at en eventuell annonsering av børsnotering av Gjensidige vil fungere som en katalysator for nye oppkjøpsspekulasjoner.Storebrand faller torsdag 2,14 prosent til 27,40 kroner.

Nyheter
Børs