Aksjene du kan sammenligne med lotteri

Ifølge Trond Døskeland har enkelte aksjer sammenlignbare trekk med lotteri. - Historien tilsier at gevinsten uteblir. Er DNO en lotteriaksje?

Børs

Enkelte aksjer har sammenlignbare trekk med lotteri, skriver Trond Døskeland i en gjestekommentar i DN. Han mener man etter følgende kriterier kan velge lotteriaksjer: Lav kronebeløp på aksjekurs, store svingninger i kurs og tidligere ekstrem positiv avkastning.Man håper at selskaper som svinger mye i verdi skal gjenta en tidligere opptur, skriver Døskeland. Han viser ifølge avisen eksempel på fire aksjer på Oslo Børs som tifredsstiller disse kriteriene:DNO InternationalGolden OceanMarine HarvestSevan MarineEn redelig finansrådgiver bør ikke anbefale noen å investere kun i lotteriaksjer. (..) I disse turbulente finanskrisetider bør man tenke seg godt om før man satser på lotteri eller lotteriaksjer for å sikre gevinst. Historien tilsier at gevinsten uteblir, avslutter Døskeland, ifølge DN.

Nyheter
Børs