Aksjerally i Dubai etter megakontrakt

Det handles aksjer i noen markeder, også på søndager. I Dubai er det børsfest.

To brasilianske tradere - Foto: AP
Børs

Dubai er en av de få aksjemarkedene som er i handel også på søndager. I dag stiger DFMGI-indeksen hele 4,7 prosent, og når da det høyeste nivået på syv måneder, ifølge Bloomberg.Oppgangen kommer blant annet etter UH Emaar Properties vant en kontrakt til å bygge verdens høyeste bygg i Saudi Arabia. Aksjen er opp 7,1 prosent etter nyheten. UH Emaar er den største entreprenøren i De forente arabiske emirater.Selskapet skal bygge et 1.000 meter høyt hus og Kingdom City rundt huset, i et prosjekt verdt hele 26,6 milliarder dollar. Saudi Arabia har verdens største oljereserver.- Avtalen er potensielt meget viktig og et hamskifte for Emaar, sier en aksjesjef i Dubai tli Bloomberg.Arabtec Holding steg 2,9 prosent, mens Dubais største bank, Emirates NBD, steg 4,8 prosent.Andre indekser som har søndagsåpnet er Kuwait (+ 0,1 prosent), Bahrain (+ 0,3 prosent) og Oman (- 0,6 prosent).

Nyheter
Børs