Algeta kan være så bra at du ikke behøver gire

Oppsidepotensialet i Algeta-aksjen er helt vilt ifølge analytiker. Men mye må klaffe.

DnB NOR Markets' aksjesjef Paal Karstensen. Foto: Finansavisen
Børs

Har du noen gang spurt deg selv: "Hvilken aksje er det aller mest potensial i på Oslo Børs?". Vel, vi spurte nøyaktig det spørsmålet til aksjesjef Paal E. Karstensen i DnB NOR Markets.- Hvilket selskap ville du anbefalt din aller mest risikovillige kunde å satse på, og hvorfor?- Jeg vil anbefale investorer å investere i Algeta, som i et best case scenario har et kurspotensial på fem ganger dagens kurs. De har utviklet et legemiddel, Alpharadin, som retter seg mot behandling av prostatakreftpasienter. Og i best case scenarioet vil man få Alpharadin godkjent for behandling av andre kreftformer, sier Karstensen til HegnarOnline.Nylig ble en av Algetas konkurrenter kjøpt opp av Johnson&Johnson for i overkant av 6 milliarder kroner, mens Algeta i dag prises til i overkant av 1 milliard kroner.- Alpharadin er nå den eneste fase III-kandidaten i verden som ikke har blitt kjøpt opp eller blitt lisensiert ut. Gitt at mange farmasøytiske selskaper ønsker seg en posisjon i dette markedet, tror vi appetitten på Alpharadin vil være sterkt økende, sier Karstensen.Aksjesjefen påpeker at man ikke trenger å gire med et slikt oppsidepotensial, noe han også ikke anbefaler i dagens marked.

Nyheter
Børs