Analytiker: Dette kan investorene forvente seg

I løpet av tirsdagen slippes flere viktige nøkkeltall i USA. Analytiker Katrine Boye forteller hva vi kan forvente oss.

Katrine G. Boye, analytiker i Nordea Markets - Foto: Nordea
Børs

I dagens morgenrapport fra Nordea ser analytiker Katrine Boye nærmere på viktige nøkkeltall som slippes i USA senere i dag.- I dag kommer det tall for igangsetting av boliger og nye byggetillatelser i USA. Igangsettingen ventes å ha steget til 480.000 i mai, fra det ekstremt lave nivået i april (458.000). Igangsettingen av boliger har til nå ikke vist tegn til bedring, til tross for at boligbyggere ser mindre negativt på utsiktene, skal vi tro NAHB-indeksen, sier Boye.- Indeksen uttrykker boligbyggernes oppfatning av boligmarkedet, og har vist en forbedring de siste månedene, men gårsdagens juni-tall skuffet med et fall til 15 fra 16, mot ventet økning til 17. Vi får likevel håpe at dagens boligbyggingstall i det minste antyder en utflating, sier analytikeren.- Til sist kan vi nevne at det kommer industriproduksjon for mai fra USA. Vi venter flat utvikling fra april, mens konsensus er mer pessimistiske og venter fall på 0,9 prosent fra måned til måned. Tall for kapasitetsutnytting i USA kommer også i dag, og den er ventet å falle ytterligere fra et allerede rekordlavt nivå (data tilbake til 1948 for industrien), sier Boye.- Den ekstremt lave kapasitetsutnyttelsen er en av de viktigste årsakene til at vi venter et avtakende inflasjonspress de neste par årene til tross for Feds aggressive økning i pengemengden. Men på lenger sikt kan inflasjonspresset ta seg opp betydelig, spesielt dersom Fed ikke strammer inn på de ekstraordinære tiltakene i tide, avslutter Boye.

Nyheter
Børs