Analytiker om den største nyheten

- Dette viser jo hvor vanskelig situasjonen er, sier Norske Skog-analytiker Hans-Erik Jacobsen i First Securities.

Foto: Scanpix
Børs

Fredag morgen kom det frem at Norske Skog gjennomfører en rekke tiltak for å bedre lønnsomheten.Les: Norske Skog kutter overalt- Den største nyheten for meg var at de kutter investeringsprogrammet. Dette viser jo hvor vanskelig situasjonen er. Jeg hadde ikke ventet slike kutt her. Problemet på sikt er at man må investere i virksomheten for å leve videre, så når de kutter i investeringsprogrammet kutter de også evnen til fremtidig inntjening, sier analytiker Hans-Erik Jacobsen i First Securities til TDN Finans.First-analytikeren mener selskapets produksjonskostnader ikke vil gå nok ned med de foreslåtte endringene.- Det vil ikke bli tilfredsstillende. Hovedproblemet er at volumene er fallende. Utfordringene for 2010 blir enda lavere volumer enn det vi ser i år, samt problemer med å øke prisene som følge av fallende priser i USA, sier han.Ifølge nyhetsbyrået tror han at de to fabrikkene i Kina og Australia kan stå for salg.- Det gjenstår å se om industrien vil klare å skape balanse i markedet fremover ved å kutte kapasitet samtidig som volumene faller. For Norske Skog er det mest nærliggende med et salg av disse to fabrikkene, eller en av dem, sier Jacobsen.Meglerhuset First Securities har en nøytral-anbefaling på aksjen med et kursmål på 15 kroner.I skrivende stund er aksjen opp 2,95 prosent, til 11,17 kroner på Oslo Børs.

Nyheter
Børs