Anbefaler ikke lenger kjøp av Yara

Meglerhuset DnB NOR Markets mener Yara-aksjen ikke er like forlokkende nå som den tidligere var.

Yaras konsernsjef Jørgen Haslestad - Foto: Scanpix
Børs

Meglerhuset DnB NOR Markets melder i en oppdatering fredag at de tar ned sin anbefaling på Yara-aksjen.Tidligere anbefaling var kjøp - ny er hold.Meglerhuset opprettholder imidlertid kursmålet på gjødsel-aksjen på 200 kroner på aksje.Meglerhuset viser blant annet til en kursoppgang på 118 prosent siden november 2008, og at aksjen prises til en PE på 12,1 mot DnB Nors 2009- estimater og 10,6 ganger 2010-estimatene.- Samtidig føler vi at visibiliteten i forbindelse med Q2-tallene er lavere enn ønsket, spesielt i forbindelse med volumene. Andre indikatorer derivert av prisene på jordbruksprodukter indikerer også at aksjen er svakt overpriset, skriver meglerhuset.Et annet meglerhus, Christiania Securities, mener på sin side at Yara-aksjen nå har gitt et kjøpssignal.Les alt om det her.

Nyheter
Børs