Asia opp etter god dag på Wall Street

Asiatiske aksjer legger på seg tirsdag etter gode amerikanske ISM-tall bidro til spekulasjoner om at den globale resesjonen er på hell.

Foto: AP
Børs

Asiatiske aksjer legger på seg tirsdag etter gode amerikanske ISM-tall bidro til spekulasjoner om at den globale resesjonen er på hell.Markedene reagerte også positivt på General Motors' konkurs i håp om at den vil øke markedsandelen til asiatiske bilprodusenter.Nikkei-indeksen legger på seg 0,71 prosent mens Hang Seng-indeksen i Hong Kong er ned 0,31 prosent. Australske ASX 200-indeksen stiger 1,41 prosent.Samleindeksen MSCI Asia Pacific er opp 1,1 prosent til 105,13. Indeksen har lagt på seg hele 49 prosent siden 9. mars i år.Mandag steg Nikkei-indeksen 1,6 prosent mens Hang Seng-indeksen steg 4 prosent.Toyota Motor og Kia Motors er opp over 2 prosent begge to, mens BHP Billiton stiger 2,9 prosent etter oppgang i oljeprisen mandag.Sør-Koreas største bulkrederi, STX Pan Ocean, la på seg 5,5 prosent etter oppgang i ratene.- De økonomiske indikatorene fortsetter å bedre seg overalt grunnet stimulipakkene. Jeg er bare bekymret at etterspørselen etter alle den nye produksjonen ikke vil materialisere seg og at vi kan få et tilbakefall i andre halvdel av 2009, sier Stephen Halmarick i Colocial First State til Bloomberg News tirsdag.Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i New York i går Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs