Bånn gass på Oslo Børs

Oslo Børs opplever en knallsterk åpning som følge av prishopp på olje. (Oppdatert 09:14)

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs har som ventet åpnet opp i kjølvannet av at oljeprisen har passert 70 dollar fatet. Etter 14 minutters handel er hovedindeksen opp to prosent til 303,00.Oljeprisen er på full fart oppover. Brent-oljen går for 70,45 dollar, opp 1,2 prosent, mens amerikansk WTI-olje stiger 1,3 prosent til 70,95 dollar fatet (juli-kontraktene). Ifølge Bloomberg er prisen nå på det høyeste nivået på syv måneder etter at bransjeorganisasjonen API meldte om mindre olje på lager i USA.StatoilHydro stiger 1,4 prosent til 136,80 kroner.Eltek utmerker seg med en oppgang på 8,7 prosent til 2,63 kroner. Petrolia Drilling, I.M. Skaugen, RXT, Eitzen Chemical, Sevan Marine og Wilh. Wilhelmsens B-aksjer går fem til åtte prosent.I dag utsatte en forretningsdomstol i Tyumen i Vest-Sibir høringen av Telenors anke over erstatningsdommen i Omsk til 30. september. Telenor-aksjen klatrer 2,2 prosent til 51,80 kroner.Flere selskaper har gjennomført emisjoner etter børsslutt tirsdag. Det dreier seg om Rocksource, som har hentet inn penger ti kurs 4,25 kroner, Grieg Seafood, med emisjonskurs 13,70 kroner, samt Norwegian Property (tegningskurs 6 kroner).Rocksource, som handles ex uten rett til å delta i reparasjonsemisjonen, er ned 6,4 prosent til 4,55 kroner, mens Norwegian Property stiger 6,6 prosent til 7,61 kroner. Grieg Seafood står i minus 4,9 prosent til 13,50 kroner.Foreløpig er det omsatt verdipapirer for snaue 900 millioner kroner.

Nyheter
Børs