Berntsens og Netfonds' heteste aksjetips

Roger Berntsen og Netfonds gjør endringer i sin portefølje, og flytter flere aksjer inn og ut. - Vi har nylig justert kursmålet på vårt hovedcase opp, sier Berntsen til HegnarOnline.

Foto: Finansavisen
Børs

Analysesjef Roger Berntsen og hans team i Netfonds har nylig gjort til dels store endringer i sin aksjeportefølje.Aksjene REC og Marine Harvest har forsvunnet ut, mens tankrederiet Frontline samt Golden Ocean har blitt funnet verdig en plass.- Når det gjelder Marine Harvest så tar vi ut den fordi den har nådd vårt kursmål på 4,39 kroner. Vi hadde en potensiell oppside på aksjen på 25 prosent, og dette er nå tatt ut, sier Berntsen til HegnarOnline onsdag.Når det gjelder REC er Berntsen og hans team fremdeles positive til aksjen på lang sikt, men den tas ut av porteføljen fordi det akkurat nå er andre aksjer som er mer interessante.Inn kommer som nevnt Frontline og Golden Ocean. Samtidig er Seadrill-aksjen fremdeles Netonds' hovedcase.- For Golden Ocean sin del har vi et kursmål på 7,84 kroner (sist omsatt for 6,92 kroner). Frontline tok vi inn for to uker siden, og vi tror aksjen kan ha stor oppside. Dette er en sektor som ikke har fått ta del i oppturen ennå, ratene er i ferd med å bedre seg og selv om rederne taper penger fremdeles slik ratene er nå, tror vi det er duket for opptur for Frontline, sier Berntsen.Han trekker frem faktorer som at flere makrotall viser bedring, at oljeprisen er på vei opp, noe som historisk sett tyder på rate-oppgang, og at ratene rett og slett ikke kan bli mye lavere, som gode tegn på at Frontline-aksjen kan bli en vinner fremover.- I tillegg har ledelsen i selskapet med John Fredriksen i spissen tatt grep, kansellert nybygg og vist at de har omstillingsevne, noe som styrker vår tro på selskapet, sier analysesjefen.Kursmålet på Frontline er satt til 188 kroner. Aksjen er onsdag sist omsatt for 171 kroner.Fremdeles er det Seadrill som er Netfonds' hovedcase. Her har Berntsen og co. nylig justert opp kursmålet fra 85 kroner til 119 kroner. Aksjen er onsdag sist omsatt for 99,40 kroner, noe som vil si at aksjen kan ha en potensiell oppside på snaue 20 prosent.Berntsen understreker at han og hans team hos Netfonds sjelden foretar endringer i sin aksjeportefølje.Når Berntsen og Netfonds plukker aksjer er det én faktor de ser på som veldig viktig. Les mer om dette senere onsdag på HegnarOnline.

Nyheter
Børs