Børsen dundrer under 300

Hovedindeksen ramler under 300 igjen. Sevan Marine er blant de store vinnerne, mens frykt senker DnB NOR.

Børs

Oslo Børs åpnet så vidt i pluss, men markedet snudde fort ned. Ved lunsjtider er hovedindeksn ned 1,9 prosent til 299,56. Tirsdag var indeksen over 300 poeng for første gang siden oktober i fjor.Oljeprisen faller tilbake etter å ha steget noe i kjølvannet av amerikanske lagertall . Brent-olje med levering i juli går nå for 67,78 dollar fatet, ned om lag en halv dollar fra børsåpning. Amerikansk lettolje omsettes for 68,04 dollar. StatoilHydro faller 0,2 prosent til 135,20 kroner.CanArgo utmerker seg med en oppgang på 25,8 prosent til 39 øre. Et annet lite oljeselskap, Interoil, er opp 10,5 prosent til 14,80 kroner.Etter børsslutt tirsdag ble det kjent at DNO International vurderer å selge inntil 10 millioner egne såkalte treasury-aksjer. Prisen ble avgjort gjennom en bookbuilding-prosess som startet 17:35. I morges ble det opplyst at salget skjedde til kurs åtte kroner. DNO-aksjen er ned 3,2 prosent til åtte kroner.Sevan Marine gikk sterkt på børsen i går, men opplyste etter stengetid at selskapet vurderte en milliardemisjon. Bruttoprovenyet endte på 1,1 milliarder kroner og emisjonskursen på åtte kroner. Emisjonen ble overtegnet fire-fem ganger. Aksjen, som fra og med i dag noteres ex rett til å delta i emisjonen, stiger 7,8 prosent til 9,85 kroner. Det er en voldsom handel i aksjen. På 12 minutter var det registrert 800 handler og en omsetning på 110 millioner kroner. Nå er vi oppe i snaue 3.000 handler og 315 millioner kroner.Faktor Eiendom ligger høyt på vinnerlisten når man justerer for emisjonen som er gjennomført i selskapet. I realiteten stiger aksjen 16 prosent da markedet har begynt å få tro på selskapet og konkursrisikoen er redusert kraftig.DnB NOR faller 6,8 prosent til 53,80 kroner på DNs oppslag om at banken risikerer milliardtap i Latvia.Flere shipping- og offshore-aksjer gjør det svakt. Både Golden Ocean, Aker Solutions og Acergy er ned 4,7-5,9 prosent.Foreløpig er det omsatt verdipapirer for 3,4 milliarder kroner.

Nyheter
Børs