Børsen over 310 - vinneren opp 57 prosent

Pilene peker fortsatt opp på Oslo Børs. Songa Offshore og Norske Skog er blant vinnerne, mens Petrolia Drilling straffes. Ny aksje har inntatt toppen på vinnerlisten - er opp nesten 60 prosent (oppdatert 10.20).

Oslo Børs. Foto: Scanpix
Børs

Oslo Børs åpnet først ned fredag, etter å ha sust inn til ny årsbeste torsdag. Men de siste minuttene har pilene pekt oppover, og etter 15 minutters handel står hovedindeksen i 309,19, opp 0,15 prosent.Børsene steg i USA i går og i Asia i morges, mens oljeprisen er noe ned fra nivåene da børsen stengte i går. Brent-olje for levering i juli står i 71,19 dollar fatet, ned 60 cent i dagens handel. Rett før børsslutt ble kontrakten omsatt før 71,70 dollar.Klokken 10.20 Oslo Børs holder seg i pluss, med en hovedindeks på 310,24 poeng. Det er opp 0,43 prosent.StatoilHydro er opp 0,72 prosent til 140,80 kroner.Songa Offshore avanserer 7,6 prosent, mens Questerre er opp 9,1 prosent. Norske Skog avanserer 2,5 prosent.Repant-aksjen fortsetter for øvrig der den slapp i går, og er i øyeblikket opp nye 57,1 prosent til 2,75 kroner. Diagenic er nest best med pluss 38,4 prosent.Petrolia Drilling er nå ned 11,1 prosent, og topper fremdeles taperlisten.Klokken 09.22 Oppgangen fortsetter, og hovedindeksen står nå i 310,04, etter en oppgang på 0,36 prosent.StatoilHydro-aksjen er ned 0,14 prosent til 139,60 kroner.Songa Offshore topper omsetningslisten etter emisjonen, som ble overtegnet. Aksjen stiger 11,8 prosent til 26,50 kroner. Questerre markerer seg med en oppgang på 9,5 prosent.Norske Skog kutter over hele linjen , og markedet reagerer med å sende aksjen opp 4,7 prosent. Ellers stiger Schibsted syv prosent etter at aksjen ble en av gårsdagens tapere. Selskapet har i morges meddelt nedsalg i Polaris Media .Petrolia Drilling topper taperlisten med et fall på 7,4 prosent. Finansavisen skriver i dag om en dom i Murmansk, som sier at Berge Gerdt Larsen må levere tilbake pengemaskinen Valentin Shashin til russerne.Vinneren opp 44 prosent Gårsdagens suverene vinner, Repant, fortsetter oppgangen og er så langt i dag opp 14,9 prosent til 2,01 kroner.Diagenic stiger enda mer - hele 49 prosent til 4,50 etter meldingen om at selskapet har fått europeisk CE-merking av ADtect for klinisk bruk i diagnose av Alzheimers sykdom.Børskometen Thin Film fortsetter oppgangen, og er hittil opp 10,34 prosent til 1,60 kroner.Det er så langt omsatt verdipapirer for 1,48 milliarder kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs