Børsen rett ned igjen

Fallet på Oslo Børs har forsterket seg, selv om det fortsatt går unna i Sevan Marine. (Oppdatert 10:12)

Foto: AP
Børs

Oslo Børs åpnet så vidt i pluss, men markedet snudde fort ned. Klokken 10:12 er hovedindeksen ned 1,5 prosent til 300,82 Det store spørsmålet er om 300-grensen holder.Det var en forsiktig oppgang på Wall Street tirsdag kveld, etterfulgt av opptur i Asia i morges.Oljeprisen krabber oppover i kjølvannet av at det er sluppet amerikanske lagertall . Brent-olje med levering i juli går nå for 68,24 dollar, mens prisen ble ved børsens stengetid var 68,03 dollar fatet. Amerikansk lettolje omsettes for 68,62 dollar, mot 68,36 dollar per fat ved 17:30-tiden tirsdag. StatoilHydro stiger 0,2 prosent til 135,70 kroner.CanArgo utmerker seg med en oppgang på 25,8 prosent til 39 øre. Et annet lite oljeselskap, Interoil, er opp 10,8 prosent til 14,85 kroner.Etter børsslutt tirsdag ble det kjent at DNO International vurderer å selge inntil 10 millioner egne såkalte treasury-aksjer. Prisen ble avgjort gjennom en bookbuilding-prosess som startet 17:35. I morges ble det opplyst at salget skjedde til kurs åtte kroner. DNO-aksjen er ned 3,6 prosent til 7,96 kroner.Sevan Marine gikk sterkt på børsen i går, men opplyste etter stengetid at selskapet vurderte en milliardemisjon. Bruttoprovenyet endte på 1,1 milliarder kroner og emisjonskursen på åtte kroner. Emisjonen ble overtegnet fire-fem ganger. Aksjen, som fra og med i dag noteres ex rett til å delta i emisjonen, stiger 7,8 prosent til 9,85 kroner. Det er en voldsom handel i aksjen. På 12 minutter var det registrert 800 handler og en omsetning på 110 millioner kroner. Nå er vi oppe i 2.300 handler og 270 millioner rkoner.Faktor Eiendom ligger høyt på vinnerlisten med en oppgang på 20 prosent til 1,45 kroner. Vær obs på at aksjen handles ex tegningsretter i dag.DnB NOR faller 4,2 prosent til 55,30 kroner på DNs oppslag om at banken risikerer milliardtap i Latvia.Flere shipping- og offshore-aksjer gjør det svakt. Både Golden Ocean, Aker Solutions og Acergy er ned over fire prosent.Foreløpig er det omsatt verdipapirer for to milliarder kroner.

Nyheter
Børs