Børsen sprengte 300!

Festen på Oslo Børs fortsatte inn i juni. Oppturen er på nesten 70 prosent fra november.

Børs

Oslo Børs har fått en kanonstart på en ny måned etter kraftig oppgang i USA mandag kveld, en meget sterk oljepris, samt overraskende amerikanske tall .Hovedindeksen endte opp 4,4 prosent til 305,35. Det er første gang siden 6. oktober 2008 at man ser 300-tallet på Oslo Børs. Siden bunnen intradag 20. november i fjor, på 180,40 , er hovedindeksen opp hele 69,3 prosent. Oppgangen siden nyttår er på anstendige 35 prosent.Dagens gjester på Økonominyhetene med Trygve Hegnar var analysesjef i Nordea Markets Magne Naustvik og sjef for Norges Eiendomsmeglerforbund Christian Dreyer.- Vi har i dag snudd fra salg til kjøp i vårt kortsiktige markedssyn.Vi har vektet oss kraftig opp i olje- og oljerelaterte selskaper. Ytterligere oppgang i oljeprisen vil fungere som en katalysator for Oslo Børs i månedene som kommer. Ser vi litt større på det står vi foran ett veiskille. Vi har hatt en skarp oppgang på forventninger om at det verste er bak oss. Nå trenger vi håndfaste beviser på at dette vil materialisere seg ,sa Magne Naustvik, som også kom med flere aksjetips.Se sendingen herBlandet drops ute Ellers i verden er bildet langt fra like rosenrødt som i Oslo. Ved stengetid klokken 17:30 var FTSE 100 i London ned 0,5 prosent, mens CAC 40 i Paris og. DAX i Frankfurt stod i pluss 0,1-0,2 prosent.Amerikanske børser stige r derimot, blant annet på sterke boligtall, såkalte pending home sales. Salget økte med 6,7 prosent i april, som var mye bedre enn ventede 0,5 prosent. Så langt er Dow Jones opp 0,3 prosent og Nasdaq opp 0,5 prosent.Oljeprisen over 68 dollar Oljeprisen er nå oppe i over 68 dollar fatet. Brent-olje for levering i juli omsettes nå for 68,03 dollar, mens amerikansk lettolje handles for 68,36 dollar per fat. Mandag steg WTI-frontkontrakten 3,6 prosent påvirket av høye industriproduksjonstall fra USA og Kina. Fra bunnen i midten av desember på under 34 dollar, og fra midten av februar på 34 dollar, har den amerikanske lettoljen doblet seg, mens Brent-oljen er opp over 70 prosent fra bunnen på rett i underkant av 40 dollar i midten av februar.StatoilHydro-aksjen steg 2,5 prosent til 135,50 kroner. Canargo var opp 19,2 prosent til 31 øre etter å ha lagt frem kvartalstallVinneren steg over 40 prosent på milliardkontrakt Bergen Group ble dagens store vinner med en oppgang på 42,7 prosent til 6,28 kroner etter strålende nyheter mandag.Det dreier seg om en kontrakt verdt 2,7 milliarder kroner som kan dobles.Derfor gikk Sevan-aksjen Risikoen er stor, men Morgan Stanley gir likevel en sterk kjøpsanbefaling på Sevan Marine, skriver Finansavisen. Aksjen steg 8,7 prosent til 9,14 kroner.En analytiker TDN Finans har vært i kontakt med begrunner oppgangen med sterk oljepris og bedret tilgang på kreditt.-Så vidt meg bekjent er det ikke noe nytt rundt selskapet, men jeg tror bedringen i kredittmarkedet har mye å si for Sevan Marine. I tillegg bidrar selvfølgelig en sterk oljepris og markert oppgang i oljeservicesektoren i USA mandag positivt, sier analytikeren.Milepæl for Seadrill Riggrederiet Seadrill, med John Fredriksen som hovedaksjonær, har fått en kredittfasilitet på 1,5 milliarder dollar- Nå har vi finansiert alle fremtidige forpliktelser vi har, det er en viktig milepæl for oss, sier finansdirektør Trond Brandsrud til Reuters.Seadrill steg syv prosent til 98,40 kroner.Og taperne? Men var det ingen tapere på børsen tirsdag? Jo, på 37. plass på listen over de mest omsatte aksjene finner vi et rødt minustegn. Det var Rocksource som falt 1,3 prosent. Og Toten Sparebank stupte 19,4 prosent til 58,25 kroner, på syltynt volum. Og det ligger kjøpere klar på 60,50 kroner.StatoilHydro mest omsatt Det ble omsatt verdipapirer for ni milliarder kroner. StatoilHydro var desidert mest omsatt; 2,8 milliarder kroner.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs