Børsen stiger - REC faller solid

Børsgiganten REC faller på Oslo Børs fra start, etter at meglerhuset UBS anbefalte salg av aksjen. Slik ser det ut akkurat nå på børsen. (Oppdatert kl. 10.29)

Børs

Oslo Børs har fått en relativt positiv start på torsdagen.Cirka halvannen time etter åpning er hovedindeksen opp 0,80 prosent til 295,44.StatoilHydro-aksjen stiger 1,45 prosent til 132,90 kroner. Oljeprisen holder seg stabil torsdag morgen, etter et relativt solid fall onsdag. (Fyldigere kommentar lenger nede).REC faller relativt solid etter at UBS nedgraderte aksjen til selg torsdag.Det er til nå omsatt aksjer og grunnfondsbevis på Oslo Børs for 1,76 milliarder kroner.Vinner- og taperaksjerPå toppen av vinnerlisten akkurat nå finner vi Camillo Eitzen-aksjen som stiger 9,45 prosent til 11 kroner.Oslo Axess-aksjen SCAN Geophysical er opp 9,09 prosent, mens også Lighthouse Caledonia og 24 Seven Office, også disse på Oslo Axess, også er solid i blått sammen med Deep Sea Supply, Nutri Pharma, Oslo Axess-aksjen Nordic Mining og Opera.Eitzen Maritime Services er opp 5,78 prosent til 1,83 kroner. Oppgangen kommer etter nyheten om at selskapet selger selskapets taxfree- virksomhet til franske Arelia Group. Salget ventes gi en gevinst på rundt fem millioner dollar. Transaksjonen ventes å være ferdig innen utgangen av juli.Blant de største og mest omsatte er det Yara som stiger mest, opp 2,33 prosent til 208,50 kroner.Oljemyggen CanArgo faller 5,26 prosent til 0,36 kroner torsdag, og er med det på toppen av taperlisten så langt. REC daler 5,09 prosent mens Ignis er ned 4,74 prosent.1 SR Bank er også ned, sammen med Bonheur, SAS, Golar, Oslo Axess-aksjen Thin Film og Telenor.Nevnte REC faller mest blant de store, og er nå ned 5,23 prosent til 65,30 kroner.Oljen tar seg noe opp etter ras onsdagBåde brent og WTI-olje stiger noe torsdag morgen, etter et fall fra i overkant av 68,50 dollar fatet onsdag.Ferske tall fra det amerikanske energidepartementet viste nemlig en uventet bygging på 2,9 millioner fat i oljelagrene i USA, mens det ifølge Bloomberg News var ventet et halvparten så stort trekkBensinlagrene falt svakt, mot en ventet bygging, mens destillatlagrene steg med 1,7 millioner fat, det dobbelte av analytikernes forventninger.- Det var en økning i etterspørselen før Memorial Day-helgen forrige helg, og etter det har etterspørselen falt. Det er ikke noe godt tegn når vi er i begynnelsen av kjøresesongen, sier Victor Shum i Purvin & Gertz til Bloomberg News.Kevin Kerr i Kerr Trading International er enig.- Oljen har steget markert de seneste ukene, og handles i hovedsak på disse nivåene på ren spekulasjon og svak dollar, ikke etterspørsel. Det er rett og slett ikke nok til å holde disse nivåene, og lagerrapporten understreker det, sier Kerr til MarketWatch.Brent for levering i juli omsettes nå for 66,91 dollar per fat, opp 1,58 prosent eller 1,04 dollar, mens WTI-olje selges for 66,93 dollar, ned 1,23 prosent eller 0,81 dollar.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs