Børsene faller i Asia

Investorene på Asia-børsene bekymret seg mandag. Dette bekymret de seg for (oppdatert med Tokyo-slutt).

Foto: AP
Børs

Asiatiske børser faller mandag. Ifølge Bloomberg bekymrer investorene seg for om rallyet som har pågått siden mars har overvurdert selskapenes inntjeningsutsikter.Blant taperne er BHP Billiton, som faller 1-2 prosent i Sydney etter nedgang i olje- og metallpriser. OZ Minerals er ned 3-4 prosent etter at Citigroup har nedgradert aksjen. Flyselskapet Malaysian Airline System ramler 3-4 prosent etter å ha lagt frem underskudd i siste kvartal.I Tokyo er Topix-indeksen ned 0,63 prosent, mens Nikkei faller én prosent. Hang Seng i Hong Kong er ned 1,6 prosent, mens Kospi-indeksen i Seoul faller 1,8 prosent.- Vi er fortsatt midt i den verste globale resesjonen i etterkrigstiden. Det er uunngåelig at vi stadig vil få slike "ettersjokk", sier strateg Shane Oliver i AMP Capital Investors i Sydney ifølge nyhetsbyrået.Siste: Da Tokyo-børsen stengte, var Nikkei ned én prosent til 10.039,67, mens Topix-indeksen hadde falt 0,4 prosent til 946,82 poeng.Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Slik gikk det i New York fredag Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs