Bunnen snart nådd i USA?

Disse tallene vil investorene på Wall Street følge nøye med på denne uken. Trenger de grønne skuddene i økonomien mer vann?

Foto: AP
Børs

Amerikanske investorer vil denne uken følge særlig med på tallene for industriproduksjonen i mai og igangsatte boliger.Forventningen for førstnevnte er et fall på én prosent, hovedsaklig grunnet krisen i bilbransjen. For sistnevnte er forventningen en økning på 5,9 prosent, tilsvarende 485.000 nybygg på årsbasis.- Tallene vil gi amerikansk økonomi bevis på at det kun er måneder igjen før bunnen er nådd, oppsummerer 68 analytikere Bloomberg har vært i kontakt med.Markedsstrateg Fred Dickson hos D.A. Davidson & Co. i Lake Oswego, Oregon, sier det slik til CNBC:- Investorer vil se etter om de grønne skuddene i økonomien har spiret enda litt til, eller om de trenger mer vann.Både industriproduksjon og igangsatte boliger kommer tirsdag. Produsentpriser kommer samme dag, mens konsumprisene følger på onsdag.

Nyheter
Børs