Derfor faller aksjen mest blant de store

På en måned har aksjen lagt på seg nærmere 30 prosent, men onsdag faller DnB NOR mest av de store. Her er årsaken til fallet.

Rune Bjerke, konsernsjef DnB NOR - Foto: Scanpix/iStockphoto
Børs

Onsdag faller bank-aksjen DnB NOR 6,59 prosent til 53,90 kroner, og er med det den aksjen blant de store som daler mest.- Det er åpenbart devalueringsspekulasjonene i Latvia som slår inne i kursen, og det faktum at kursen har vært sterk den siste tiden, sier analytiker Nils Christian Øyen i First Securities til Reuters.Han viser til at blant annet svenske banker til sammenligning har vært flate i mai måned.- Temaet (latvisk devaluering) har vært oppe lenge, og det er kanskje rart det ikke har slått ut før, men forsiden i Dagens Næringsliv bidrar, sier Øyen med henvisning til at DN bruker hele sin forside til en mulig devaluering i Latvia og hvilke konsekvenser det vil få for DnB NOR, sier Øyen videre.En annen anonym analytiker peker på de samme faktorene som Øyen.- En må huske på at DnB NOR-kursen var 49,50 kroner for en uke siden. Det er børsnedgangen i dag kombinert med helsiden i DN som trekker ned, kommenterer analytikeren.Siste nytt fra Lativa onsdag er at forsøket på å selge statskasseveksler mislyktes som følge av valutauroen.På en måned har DnB NOR-aksjen lagt på seg 29,10 prosent, inkludert onsdagens nedtur.

Nyheter
Børs