- Det hele ser litt rart ut

Analytikere stusser over REC-nyhetene, som sender aksjen ned fredag. - Kommunikasjonen overrasket meg, heter det fra en av ekspertene.

En trader på NYSE - Foto: Scanpix
Børs

Fredag kom nyheten om at REC utvider sin varslede emisjon fra 4 til 4,5 milliarder kroner og utsetter tegningsperioden grunnet engangskostnader i forbindelse med reparasjoner på koblingsboksene bakpå solcellepanelene.Dette får aksjen til å dale på Oslo Børs, og i skrivende stund er REC ned 8,56 prosent til 60,20 kroner.Les også: - REC-aksjen vil få en meget tung dag- Vi ønsker å ha mest mulig fleksibilitet inn i de 4,5 milliardene og nå mener styret at selskapet er godt kapitalisert og har tatt høyde for at man tross alt opererer i et vanskelig marked, sa IR-kontakt i REC, Jon Andre Løkke, til TDN Finans fredag.Analytikere er skeptisk til ledelsen i REC, og mener de rett og slett mangler kontroll.- Det er litt overraskende at de ikke hadde oversikt over disse engangskostnadene på 300 millioner kroner for 14 dager, sier analytiker Tore Østby i Handelsbanken Capital Markets.Ifølge Østby daler aksjen på Oslo Børs som en følge av at det virker som ledelsen ikke helt har kontroll, samt at visibiliteten i markedet er dårlig. I tillegg ser det ut til at dette fortsetter inn i tredje kvartal.Analytiker Henrik Schultz i Argo Securities mener på sin side at det hele faktisk ser litt rart ut.- Signalene fra selskapet er noe blandet. Ledelsen har vært for optimistiske og nå oppstår de negative overraskelsene. Kommunikasjonen overrasket meg, sier Schultz.Argo Securities har likevel en kjøpsanbefaling på REC-aksjen med et kursmål på 100 kroner, men sier at aksjen kan falle ytterligere på kort sikt.Schultz tror imidlertid ikke at aksjen skal under 50 kroner.

Nyheter
Børs