- Det ikke er noen finanskrise lenger

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities avblåser finanskrisen etter ferske tall mandag.

Harald Magnus Andreassen, sjeføkonom i First Securities - Foto: First
Børs

Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities mener finanskrisen nå så å si er over.Andreassen har nemlig fått med seg de ferske tallene som viser at nordmenn økte lånene med 11 prosent fra mars i fjor til mars i år, mens tallene for februar bare viste årsvekst på 6 prosent.- Tallene reflekterer at det ikke er noen finanskrise lenger, i den forstand at bedrifter som er villige til å betale prisen, får lån, sier Andreassen til e24 mandag.Sjeføkonom Knut Anton Mork i Handelsbanken syns også tallene er positiv lesning.- Vi vet fra før at det norske kredittmarkedet fungerer ganske bra igjen. Tallene indikerer at også markedet for utenlandske långivere til norske låntakere er i ferd med å løsne, sier han.

Nyheter
Børs