Dette forhindrer en fest i aksjemarkedet

-De som venter et skarpt oppsving blir nok skuffet, sier analysesjef Stig Myrseth. Han trekker frem flere problemområder.

1
Børs

Analysesjef Stig Myrseth i Orion Securities sier til Reuters at pris/bok-nivåene fortsatt er veldig lave. Markedet skal sannsynligvis opp på lengre sikt om konjunkturoppsvinget finner sted. På kort sikt er han derimot avventende.-De som venter et skarpt oppsving blir nok skuffet, det er for eksempel et betydelig overheng av usolgte boliger i USA som gjør at boligbyggingen neppe kommer raskt tilbake. Banksystemet fungerer heller ikke helt normalt, så vi venter et moderat oppsving i økonomien fra andre halvår, sier Myrseth til Reuters.-Problemet er at aksjemarkedet har steget ganske kraftig fra bunnen i mars, så på kort sikt har nok markedet allerede diskontert inn et slikt scenario. Selv om nøkkeltallene vil bedre seg utover er min magefølelse at børsen vil gå sidelengs i sommer. Jeg tror det samme er tilfelle for oljeprisen, avslutter Myrseth.I skrivende stund står hovedindeksen på Oslo Børs i 296,76 poeng, opp 1,39 prosent.

Nyheter
Børs