Dette kan påvirke aksjemarkedet

Analytiker Ole Håkon Eek-Nielsen ser nærmere på dagens viktigste økonomiske hendelser.

Foto: AP
Børs

I dagens morgenrapport fra Nordea ser analytiker Ole Håkon Eek-Nielsen nærmere på viktige tall som slippes senere i dag.- Vi venter at University of Michigans forbrukertillitsindeks vil vise ytterligere oppgang. Selv om forbrukertilliten har steget bra i det siste har ikke privat forbruk vokst før ved målingen i går. Vi venter at privat forbruk vil stige noe de kommende måneder. Derfor venter vi også at tillitsindikatoren vil vise dette i dag med en verdi på 70, konsensusanslaget er 69,5, sier Eek-Nielsen.- Vi får industriproduksjonstall fra EU. Industriproduksjonen for Tyskland som kom på tirsdag kom inn overraskende svakt med et fall i produksjonen på 1,9 prosent mot en ventet vekst på 0,3 prosent. Konsensus venter allikevel en viss bedring for hele EU og ser industriproduksjonen falle med 0,4 prosent mot forrige måneds fall på 2,0 prosent, sier analytikeren.- Vi får også amerikanske importpriser, her venter konsensus en økning i prisene på 1,4 prosent, avslutter Eek-Nielsen.

Nyheter
Børs