Dette kan skape store problemer i aksjemarkedet

Orion Securities trekker frem en rekke faktorer som kan sørge for at veien opp mot tidligere toppnivåer blir både lang og kronglete.

Foto: AP
Børs

I dagens morgenrapport fra Orion Securities ser analytikeren nærmere på utviklingen i boligmarkedet og produksjonen av biler.-Skarpe resesjoner etterfølges ofte av skarpe oppsving. De som venter et skarpt oppsving i USA, kan imidlertid bli skuffet. Et skarpt oppsving forutsetter en markant bedring i viktige sektorer som boligbygging og bilproduksjon, sier analytikeren.-Selv om både boligbyggingen og bilsalget trolig vil stige fremover, synes veien opp mot tidligere toppnivåer både lang og kronglete. Dette skyldes forhold som et betydelig overheng av usolgte boliger, en raskt stigende oljepris og i den senere tid stigende langrenter, avslutter analytikeren.Etter onsdagens børsfall på 4,01 prosent peker i dag pilen opp på Oslo Børs. I skrivende stund står hovedindeksen i 294,99 poeng, opp 0,64 prosent.

Nyheter
Børs