- Dette var veldig positivt

Analytiker Bjørn Roger Wilhelmsen i First Securities karakteriserer de ferske jobbtallene fra USA som veldig positive. - Vi er absolutt på vei mot et vendepunkt, sier han til HegnarOnline.

Bjørn Roger Wilhelmsen og Harald Magnus Andreassen i First Securities - Foto: Selskapet
Børs

Rykende ferske tall for antall sysselsatte utenfor jordbrukssektoren i USA viser at det ble 345.000 flere ledige i april, mens det var ventet 520.000 nye ledige.Dette er meget sterke tall og både Oslo Børs og futures i USA reagerte rett opp på nyhetene.Analytiker Bjørn Roger Wilhelmsen i First Securities karakteriserer de ferske jobbtallene fra USA som veldig positive.- Ja, dette var veldig bra. Det er klart mindre fall i sysselsatte utenfor jordbrukssektoren enn ventet. I tillegg reviderte man april-tallene slik at de også endte opp bedre enn det så ut, sier Wilhelmsen til HegnarOnline fredag.Han mener at dette bekrefter den trenden man har sett de siste to månedene, og viser også til husholdningsundersøkelser som også viser positiv utvikling.Wilhelmsen understreker at tallene fremdeles ikke er strålende, all den tid ledigheten faktisk øker fremdeles, men sier dette helt klart tyder på at vi nærmer oss et vendepunkt.- Nedgangen er helt klart i ferd med å dempes, og det hele ser ut som det stabilisere seg. Slik det ser ut nå går det mot et vendepunkt for konjunkturene. Resesjonen er enten i ferd med å avsluttes eller så er den over allerede, sier Wilhelmsen.First-analytikeren sier at det ikke bare er de ferske ledighetstallene som tyder på at man nærmer seg et vendepunkt. Også en rekke andre faktorer peker mot dette.- Uansett hvordan man vrir og vender på det så var dette i alle fall veldig positivt, og man ser jo hvordan børsene reagere, avslutter Wilhelmsen.

Nyheter
Børs