Disse gründerne har størst sjanse til å overleve

Mellom 70 og 80 prosent av alle gründere som får etablererstipend, er fortsatt i virksomhet fem år etter tildelingen.

Foto: iStockPhoto
Børs

Mellom 70 og 80 prosent av alle gründere som får etablererstipend, er fortsatt i virksomhet fem år etter tildelingen.Det viser tall fra Innovasjon Norge Hordaland, som har delt ut nærmere 3.000 etablererstipend siden starten på 1980-tallet.- Overlevelsesraten er ekstremt høy sammenlignet med bedrifter som starter uten etablererstipend, sier spesialrådgiver Bjarne Hollund i Innovasjon Norge Hordaland til Bergens Tidende.En nylig gjennomført undersøkelse viser at nær 60 prosent av de spurte svarer at tildelingen av etablererstipend var avgjørende for å komme i gang med virksomheten.

Nyheter
Næringsliv