- Disse store selskapene vil levere dårligere

Analytikerne kutter estimatene hos tre av fire selskaper på OBX-indeksen. En rekke store norske selskaper vil levere dårligere fremover, tror de.

Børs

Forventet overskudd hos tungvekterne på Oslo Børs er samlet ned med 7,8 milliarder kroner i analysene som er kommet etter at kvartalstallene er presentert.Analytikerne kutter estimatene hos tre av fire selskaper på OBX-indeksen, som består av de 25 mest likvide selskapene på Oslo Børs, skriver Finansavisen.Forventningene til nettoresultatene i 19 av selskapene er tatt ned etter 31. mars, og for 11 av dem er den forventede bunnlinjen kuttet med mer enn 10 prosent. For tre av selskapene har analytikerne jekket ned nettoresultatet med mer enn 50 prosent.Med unntak av Norske Skog, har OBX-selskapene tatt del i børsoppgangen de siste ukene.

Nyheter
Børs