DnB NOR kan tape milliardbeløp i Latvia

- Situasjonen i Baltikum er bekymringsfull, sier DnB NOR-topp Trond Bentestuen. Banken kan tape milliardbeløp i landet.

Rune Bjerke, konsernsjef DnB NOR - Foto: Scanpix/iStockphoto
Børs

DnB NORs tap i Baltikum eskalerer, skriver DN. Det fryktes at Latvia skal devaluere, noe som vil kunne føre til milliardtap for utenlandske banker som har lånt ut penger i landet de siste årene.- Situasjonen i Baltikum er bekymringsfull, sier DnB NORs kommunikasjonsdirektør Trond Bentestuen.- I tråd med det vi sa da vi la frem førstekvartalsresultatene, ser vi at tapene i Baltikum, og særlig i Latvia og Litauen, akselererer. Vi sa da at tapene kom til å øke fremover og det ser vi at de gjør. Det er et bevis på at situasjonen forverrer seg, sier han.Bentestuen mener en devaluering vil være et dramatisk grep i forhold til latviske forbrukere og deres lån.

Nyheter
Børs