Dumper Røkke-aksje

Folketrygdfondet ut av Aker Solutions.

Kjell Inge Røkke - Foto: Finansavisen
Børs

Folketrygdfondet har kvittet seg med alle sine aksjer i Aker Solutions i forkant av mandagens ekstraordinære generalforsamling i selskapet.Siden slutten av mars har Folketrygdfondet solgt til sammen 2,1 millioner aksjer i Aker Solutions. Fondet har dermed dumpet aksjer verdt rundt 100 millioner kroner i løpet av drøye to måneder.Viseadministrerende direktør Lars Tronsgaard i Folketrygdfondet vil ikke si noe om årsaken til aksjesalget. Han vil heller ikke kommentere om det er en protest mot de omstridte Aker-transaksjonene, som ble kjent i begynnelsen av april.- Vi kommenterer ikke endringer i porteføljen, og vi kommenterer aldri hvorfor vi kjøper eller selger aksjer, sier Tronsgaard til Aftenposten.Professor Torger Reve ved Handelshøyskolen BI mener salget virker som en protest.- Det er et klart signal når en så stor aksjonær går ut. Dette er ikke en hvilken som helst aksjonær, sier Reve.Han sier samtidig at Folketrygdfondet opptrer uavhengig av staten, og at fondet kan ha gjort en reell vurdering av at mulighetene i selskapet ikke er så gode som før. Han utelukker ikke at fondet har solgt seg ut fordi Aker Solutions ikke lenger passer inn i porteføljen. (©NTB)

Nyheter
Børs