Eksperter spår børsoppgang

Oslo Børs har steget nesten 70 prosent fra bunnen i november, men flere av dem som følger markedet tettest spår videre opptur.

1
Børs

Oslo Børs fikk en kanonstart på juni. Tirsdagens opptur var på 4,4 prosent. Siden bunnen intradag 20. november i fjor, på 180,40, er hovedindeksen opp hele 69,3 prosent.Flere eksperter Finansavisen har vært i kontakt med anbefaler kjøp av aksjer på Oslo Børs.- Optimismen er tilbake. Da Oslo Børs passerte 220 og 250 poeng utløste det tekniske kjøpssignaler, og fredag skjedde det samme med S&P500, sier analysesjef Thomas Nygård, i Christiania Securities. Han tror på ytterligere oppgang.- Gjennom de siste tiårene har en halvering av aksjemarkedet blitt fulgt av en dobling i løpet av ett til to år. Nedgangen var ekstrem, med et fall på 65 prosent, men vi velger likevel å kalle det en normal svingning. Det er selvforsterkende effekter på vei ned, men når det først snur går det fort oppover, sier analysesjefen.Iinvestor Ove Gusevik får ikke høydeskrekk av en hovedindeks på 300.- Nei, jeg gjør ikke det. Aldri før har vi sett så koordinerte politiske reaksjoner over landegrensene og så stor politisk vilje for å stabilisere finansmarkedene, sier han.- Det er større sannsynlighet for at vi skal videre oppover, enn at markedet skal ned på kort sikt, sier aksjestrateg Magne Naustvik i Nordea.Naustvik var gjest på Økonominyhetene med Trygve Hegnar tirsdag:- Vi har i dag snudd fra salg til kjøp i vårt kortsiktige markedssyn. Vi har vektet oss kraftig opp i olje- og oljerelaterte selskaper. Ytterligere oppgang i oljeprisen vil fungere som en katalysator for Oslo Børs i månedene som kommer. Ser vi litt større på det står vi foran ett veiskille. Vi har hatt en skarp oppgang på forventninger om at det verste er bak oss. Nå trenger vi håndfaste beviser på at dette vil materialisere seg, sa Naustvik, som også kom med flere aksjetips.Se sendingen her

Nyheter
Børs