Elendige SAS-tall - daler på børsen

SAS Gruppen offentliggjør fredag relativt svake tall, og får betale med nedgang på Oslo Børs.

Foto: Scanpix/SAS
Børs

SAS Gruppen melder fredag at deres passasjertrafikken (RPK) dalte med 18,1 prosent mai 2009 sammenlignet med samme måned i 2008.Scandinavian Airlines isolert hadde en nedgang på 19 prosent i samme periode.SAS Gruppen hadde 17,1 prosent færre passasjerer totalt, og tallet havnet til slutt på 2,237 millioner.Kabinfaktoren steg imidlertid med 1,2 prosentpoeng til 71,5 prosent, mens kapasiteten målt i ASK (antall setekilometer) falt med 16,7 prosent til 3.202 millioner kilometer.For Scandinavian Airlines falt det totale antallet passasjerer med 18,6 prosent til 1,932 millioner passasjerer, mens kabinfaktoren dalte 1,3 prosentpoeng til 72,0 prosent. Kapasiteten målt i ASK ble redusert med 17,5 prosent i perioden til 2.930 millioner kilometer.Selskapet melder samtidig at de ser en betydelig økning i selskapets restruktureringskostnader i 2009 sammenlignet med hva selskapet tidligere har guidet.Selskapet viser til tidligere utfasing av fly, høyere pensjoneringsandel enn ventet, og releveringskostnader for leasede fly, heter det fra TDN Finans.SAS faller på Oslo Børs på meldingene fra selskapet. Aksjen er nå ned 7,27 prosent til 3,06 kroner, og ligger med det på tredjeplass på taperlisten så langt.Les hele meldingen fra SAS her!

Nyheter
Børs