Fallet alle har ventet på

Det var nesten ingen lyspunkt i onsdagens handel.

Foto: AP
Børs

Hovedindeksen endte ned 4 prosent til 293,12. Forholdet mellom aksjer som steg og sank i verdi var 49/107. Det ble omsatt verdipapirer for 8,5 milliarder kronerLes mer om hvorfor fallet ikke bør komme som noen overraskelse - Etter en pen oppgang på børsen i går er det nok flere tradere som tar gevinst i dag. En annen forklaring på nedturen er at oljeprisoppgangen tar en pust i bakken og at makrotallene kom inn på den negative siden. Spesielt jobbtallene fra USA var dårlige, sa Trygve Hegnar i Økonominyhetene på HegnarOnlineTV onsdag. Se hele sendingen herVentet fall Xact Derivat Bear, et fond som tjener på børsnedgang, har sett stor pågang av småsparere som venter børsfall, ifølge Finansavisen.Dette ga i dag god gevinst, da det børsnoterte fondet steg 6,91 prosent i dag.De mest omsatte falt hardt Den var bred nedgang blant de mest omsatte aksjene, og bare Sevan gikk mot strømmen.StatoilHydro-aksjen falt 3,32 prosent til 131 kroner, Seadrill endte ned 6,40 prosent til 92,10 kroner, mens Yara slanket seg med 5,56 prosent til 203,75 kroner.DnB NOR-aksjen stupte 8,15 prosent til 53 kroner.- Det er åpenbart devalueringsspekulasjonene i Latvia som slår inne i kursen, og det faktum at kursen har vært sterk den siste tiden, sier analytiker Nils Christian Øyen i First Securities til Reuters. Les mer om dette herSevan Sevan Marine gikk sterkt på børsen i går, men opplyste etter stengetid at selskapet vurderte en milliardemisjon. Bruttoprovenyet endte på 1,1 milliarder kroner og emisjonskursen på åtte kroner. Emisjonen ble overtegnet fire-fem ganger. Aksjen, som fra og med i dag noteres ex rett til å delta i emisjonen, steg 4,27 prosent til 9,53 kroner.Vinnere og tapere CanArgo steg 22,58 prosent til 38 øre, mens Faktor eiendom lå høyt på vinnerlisten med en oppgang på 15,87 prosent til 1,40 kroner. Vær obs på at aksjen ble handlet ex tegningsretter onsdag.Crew steg 13,41 prosent til 5,16 kroner, mens Interoil steg 11,94 prosent til 15 kroner.Rocksource falt 10,4 prosent til 4,84 kroner, og ble dagens taper. Golden Ocean falt 10 prosent til 6,65 kroner. Det er trolig gevinstsikring som senket Golden Ocean, da aksjen har steget ufattelige 293,5 prosent de siste tre månedene.Olje De amerikanske oljelagrene steg med 2,9 millioner fat til 366 millioner fat sist uke, mens de var ventet å falle med 1,4 millioner fat, ifølge Reuters.Et fat nordsjøolje med leveranse i juli ble like etter stengetid omsatt for 66,06 dollar.Mer om det som skjedde på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs