Fem aksjer som feller børsen

For en gangs skyld styrer ikke StatoilHydro Hovedindeksen. Fem store aksjer tar springfart og snubler.

Oslo Børs - Foto: Scanpix
Børs

Hovedindeksen faller under utgangspunktet for første gang i dag, og er ned 0,53 prosent til 291,59. Det er omsatt verdipapirer for 3,9 milliarder kroner. Forholdet mellom aksjer som stiger og faller i verdi er 7/6.Fem syndere Det er fem aksjer som forårsaker fallet i Hovedindeksen. Disse er Seadrill, Yara, REC, DnB NOR og PGS. Her er fallene, og årsakene:Seadrill-aksjen er ned 3,04 prosent til 89,30 kroner. Aksjen begynte fallet etter Odfjell sikret en kontrakt med Petrobras. Det er usikkert om dette var negativt for Seadrill, men nyheten er regnet som relatert til Seadrill, og sammenfaller med aksjefallet.Yara-aksjen faller fra dagens høyeste notering på 210 kroner, ned til 203,50 kroner. Aksjen er ned 0,12 prosent i dag. Aksjen steg frem til klokken 10:12, da aksjen begynte fallet. Det er usikkert om Technips kontrakt med CF Industries, to aktører i gjødselbransjen, påvirket Yara direkte.REC-aksjen faller hele 6,40 prosent til 64,30 kroner. REC faller da storbanken UBS kutter i anbefalingen til selg, og i morgen blir RECs emisjonskurs trolig offentliggjort.DnB NOR faller 3,21 prosent til 51,30 kroner. Det er stor usikkerhet knyttet til nordiske bankers tilknytning til det som omtales som bank-bomber i baltikum. Det er stor sannsynlighet for devaluering i blant annet Latvia, noe som kan torpere nordiske banker.PGS-aksjen faller 4,20 prosent til 38,75 kroner. Petroleum Geo-Services (PGS) sa i går til Bloomberg News at selskapet vurderer å sende flere skip til service, for å lette på overkapasiteten i markedet.

Nyheter
Børs