Fire på rad på Wall Street

Nå er det endelig ikke Down Jones.

Foto: Scanpix
Børs

Amerikanske børser steg for fjerde dag på rad tirsdag. Legemiddel- og byggesektoren ledet an. Bakgrunnen for det er at president Barack Obama ber kongressen foreta en overhaling av helsesystemet i landet.D.R. Horton Inc. og Pulte Homes Inc steg minst 4,5 prosent på nyheten om at resalget av boliger opplever den største stigningstakten på syv år.Dow Jones steg 0,2 prosent til 8.740,59 poeng, mens S&P 500 klatret 0,2 prosent til 944,78. Den teknologitunge Nasdaq Composite-indeksen endte opp 0,4 prosent til 1.836,80. S&P 500 endte på det høyeste nivået på syv måneder mandag.Dow Jones er nå i pluss i 2009. Tidligere i år var avkastningen så ille som minus 25 prosent.Foreløpige tall viser at oljeserviceindeksen (OSX) falt 0,4 prosent og oljeindeksen (XOI) 0,8 prosent.- Vi har begynt å få inn nyheter som tyder på at økonomien stabiliserer seg og at det sakte, men sikkert går mot bedre tider. Det ser ut til at bunnen er nådd, sier markedsstrateg Dan Faretta til Reuters.- Dette ser ut til å være gode nyheter, sier økonom Ian Shepherdson om til nyhetsbyrået AFP om boligtallene som ble sluppet..Han påpekte likevel at man må avvente tall som viser at inngåtte salgsavtaler virkelig blir gjennomført, melder NTB.

Nyheter
Børs