Fiskeselskap om laksepris og emisjon

- Vi forventer sterke priser i år og neste år, sier administrerende direktør Morten Vike i Grieg Seafood.

Morten Vike i Grieg Seafood - Foto: Scanpix/Selskapet
Børs

Ifølge administrerende direktør Morten Vike har oppdrettsselskapet Grieg Seafood tro på laksepriser i overkant av 30 kroner per kilo i år og neste år, melder Reuters.- Vi forventer sterke priser i år og neste år og har tro på at det kan ligge på samme nivået som både analytikere og forwardmarkedet forventer, i overkant av 30 kroner. Men det er veldig vanskelig å spå, sier Vike.Ifølge nyhetsbyrået er han spesielt optimistisk til USA etter at laksesykdom hos hovedleverandøren Chile har gitt et betydelig fall i tilbudet.- Det er vanskelig å se at prisene i USA skal ned før Chile er tilbake og det vil ta lang tid.Grieg Seafood meldte onsdag at selskapet henter 139 millioner kroner.- Med et sterk marked benyttet vi muligheten til å hente penger til akseptable kursnivåer, og styrke balansen. Vi reduserer gearing og finansiell risiko i et godt marked. Strategien er å ta ut inntjeningspotensialet basert på den sterke organiske veksten vi har hatt, sier Vike.Grieg Seafood faller 3,87 prosent til 13,65 kroner på Oslo Børs.

Nyheter
Næringsliv