Flat som en pannekake

Aksjemarkedet i USA endte tilnærmet flatt fredag. Olje- og oljeserviceaksjer falt.

Foto: AP
Børs

Dow Jones-indeksen endte opp 0,3 prosent til 8.799,26 i USA fredag, etter at Bank of America-aksjen fikk fart på seg og steg 5,8 prosent. Flere meglerhus har hevet inntjeningsestimatene og oppgradert aksjen.Elektrisitetselskapene hadde også en god dag og bidro til at den bredere S&P 500-indeksen steg 0,1 prosent til 946,21. Indeksen står nå i sitt høyeste på syv måneder.Investorene tok hovedsakelig tak i aksjer som er mindre utsatt for konjunkturendringer. AT&T steg 0,9 prosent til 25,01 dollar per aksje.De mer sykliske aksjene falt noe tilbake etter at blant annet olje-, kobber- og aluminiumsprisen trakk sørover.Verdens største (olje)selskap målt i markedsverdi, Exxon Mobil, falt 0,4 prosent og bidro til at oljeindeksen (XOI) endte ned 1,31 prosent. Oljeserviceindeksen (OSX) endte ned 2,53 prosent. StatoilHydro sluttet på en kurs tilsvarende 138,94 kroner i New York.Alcoa, den største aluminiumsprodusenten i USA, stod for den største prosentvise nedgangen av aksjene som inngår i Dow-indeksen med et fall på 1,9 prosent.860 millioner aksjer skiftet hender på New York-børsen, hvilket er det laveste volumet så langt i år, etter at en datafeil skapte handelsproblemer for 242 selskaper, melder Bloomberg News.

Nyheter
Børs