Fredriksen har tjent 3,6 milliarder

Verdien på John Fredriksens lakseaksjer har økt med 3,6 milliarder kroner siden nyttår.

John Fredriksen - Foto: Scanpix
Børs

John Fredriksens oppdrettsselskap Marine Harvest fortsetter himmelferden. Siste notering er 4,37 kroner, opp 12,1 prosent. Man må tilbake til november 2007 for å finne en høyere notering. Så sent som i lille julaften i fjor gikk aksjen for én krone.Avkastningen siden nyttår er på formidable 316 prosent. Ved inngangen til året var Fredriksens 1,1 milliarder aksjer verdt 1,17 milliarder kroner, mens dagens verdi er 4,81 milliarder kroner. Verdiøkningen er dermed på 3,64 milliarder kroner.- Hovedgrunnen til den positive kursbevegelsene i dag skyldes de gode prisene vi hadde mot slutten av forrige uke og så langt inn i denne uka. Mot slutten av forrige uke steg prisene til rundt 36-37 kroner pr. kilo og stigningen ser ut til å fortsette i denne uken. Det er fortsatt tidlig i uken så mye kan skje men tendensen er god. Korrelasjonen mellom laksepriser og kurser på lakseselskapene er høy. Dagens priser ligger for tiden i området mellom 35-40 kroner og det er et nivå som gjør at oppdretterne skuffer inn penger, sier analytiker Klaus Hatlebrekke i DnB NOR Markets til HegnarOnline.- Det er lakseprisene som driver det og det ser ut til at markedet er i ferd med å akseptere at priser over 30 kroner er bærekraftig. Da er Marine Harvest en veldig interessant aksje. De har høy operasjonell giring, er den mest likvide aksjen, og er på alle måter attraktiv å være i, sier en analytiker til TDN Finans.Det er omsatt MHG-aksjer for 209 millioner kroner.

Nyheter
Børs