Frykter styrevedtak i Norske Skog

Styret i Norske Skog møttes på Skogn onsdag, trolig for blant annet å vedta nedskjæringer i produksjonen.

Foto: Scanpix Scanpix / Scanpix
Børs

- Jeg er redd for at det blir fattet vedtak som får negative konsekvenser på enkelte fabrikker, sier konserntillitsvalgt Kåre Leira til NTB et par timer etter at Norske Skogs nye styreleder Eivind Reiten åpnet møtet.Kåre Leira er leder for de ansattes globale samarbeidsutvalg i konsernet, og er dermed talsmann for alle de bortimot 7.000 ansatte ved til sammen 15 fabrikker i Europa, Kina og Thailand, Chile og Brasil, Australia og New Zealand. Bare tre av fabrikkene er i Norge - Saugbrugs i Halden, Follum på Hønefoss og fabrikken på Skogn, der Norske Skog har sin opprinnelse.Som konserntillitsvalgt vet han mer om styrets saksliste enn det han onsdag formiddag kunne fortelle til NTB. Han viser til sin taushetsplikt om informasjon som kan påvirke børsen. Tidligere var han selv en av de ansattes tre representanter i styret.- Avgjørende møteStyret har holdt sakslista hemmelig foran styremøtet onsdag og torsdag, og kommenterer ikke spekulasjoner om nedlegging av fabrikker. I Norge er det Follum som hyppigst har vært nevnt som en kandidat for ytterligere nedskjæring av papirproduksjonen.Kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie har foran styremøtet ikke gitt noen opplysninger om hvilke forslag som ligger på styrets bord, og hvilke vedtak som kan bli fattet. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv