Gigantaksjene som har falt mens andre har steget

Hovedindeksen har steget pent siste måneden, sammen med en rekke aksjer. Disse gigantene har imidlertid ikke greit å heve seg.

Foto: iStockphoto
Børs

Oslo Børs er inne i en relativt bra periode, og dersom man ser året som helhet bør de aller fleste være fornøyd med tingenes tilstand.Også den siste måneden har de fleste aksjene maktet å legge på seg, og OSEBX har i løpet av de siste 30 dagene hevet seg med rundt 4 prosent.Men enkelte aksjer har ikke greid å vise til samme oppgang. I skrivende stund er det nemlig fire aksjer på listen over de største og mest omsatte på Oslo Børs som ikke har tatt del i oppgangsfesten den siste måneden.De fire er StatoilHydro (har falt 4,05 prosent siste måneden), REC (nedgang på 3,73 prosent siste måneden), PGS (har dalt 5,49 prosent siste måneden) og til slutt Orkla (ned 0,20 prosent siste måneden).Av de største og mest omsatte er det Sevan-aksjen som har gått best, da denne har lagt på seg 67,86 prosent i løpet av den siste måneden.For Orkla sin del faller aksjen i dag 0,81 prosent, og fører til at den ender i minus denne måneden.

Nyheter
Børs