Har kanontro på disse fire aksjene

Meglerhuset Nordea Markets har mandag sendt ut en fersk oppdatering. Der hylles blant annet fire aksjer.

Aggressive tradere i Brasil - Foto: AP
Børs

Meglerhuset Nordea Markets har mandag sendt ut en fersk oppdatering. Der hylles blant annet aksjene Cermaq, Lerøy, Salmar og Austevoll.Alle disse får nemlig sine kursmål oppjustert, mens Marine Harvest og Norway Pelagic holdes på samme nivå.Meglerhuset tror fiskeprisene i de europeiske markedene forsetter å være sterke og oppjusterer derfor prisestimatene for 2009 og 2010.- Situasjonen i Chile er vanskelig og vi venter at volumene vil falle med 230.000 tonn i 2009 og ytterligere 80.000 tonn i 2010. Den globale tilbudssituasjonen vil være stram de kommende årene og nye handelsmønster oppstår, skriver Nordea Markets ifølge TDN Finans.Meglerhusets såkalte top pick er Austevoll hvor de har en kjøpsanbefaling med kursmål 40 kroner.Anbefalingen begrunnes med at selskapet er eksponert både mot laks, gjennom 63,7 prosents eierandel i Lerøy, og pelagisk fisk, hvor marginene øker raskt.Meglerhuset mener aksjen prises gunstig på multipler, både i absolutte termer og sammenlignet med andre selskaper.Cermaq-aksjen stiger mandag 2,42 prosent til 53 kroner, Lerøy er uendret, SalMar daler 4,56 prosent til 42,60 kroner mens Austevoll Seafood er opp 1,81 prosent til 28,20 kroner.

Nyheter
Børs