Her er det ingen som slår Aalesund

Åtte Tippeliga-klubber har investert 1,8 milliarder i nye stadionanlegg. Bare ett lag har bygd for lite - og er glade for det. Her kan du lese hvorfor.

Foto: Scanpix
Børs

Åtte norske Tippeliga-klubber har investert 1,8 milliarder kroner i nye stadioner siden 1998, men annethvert sete står tomt, skriver Finansavisen, som tok en stikkprøve i åttende serierunde i år.Av rundt 105.000 seter var da rundt 51.500 i bruk - i det som vel å merke var en midtuke-runde.Avisen har rangert Tippeligaen etter belegg på stadion, og - kanskje ikke så overraskende - kommer Aalesund ut på topp - med sine 94,9 prosent hiitil i år. Mens kapasiteten er 10.778, har snittet vært på 10.232.- Vi mener vi har truffet veldig bra med størrelsen på stadion de 4-5 første driftsårene. Det er røster som mener at vi burde ha kapasitet på 12-15.000 for å ta unna toppene, men da tror jeg vi hadde mistet sesongkortsalget vårt, sier daglig leder Henrik Hoff i Aalesund.I de øvrige syv klubbene med oppgradert eller nytt stadion står det ikke like bra til. Molde, Start, Odd, Stabæk, Sandefjord, Viking og Fredrikstad har i alt 95.000 seter. I de ti sesongene før de fikk oppgradert eller nytt stadion hadde de ifølge avisen 40.100 i tilskuersnitt per sesong. Altså har de lagt opp til en overkapasitet på 140 prosent.- Alt er bedre med full stadion. Har man et belegg på 60 prosent, vil jeg si man kanskje har gjort en feilvurdering, sier Hoff til Finansavisen.

Nyheter
Næringsliv