Høyner kursmålet med 80 prosent - roper kjøp

Flere meglerhus oppgraderer aksjen, som stiger pent. Aker Solutions-kursmålet oppjusteres med 80 prosent.

To glade tradere på Wall Street - Foto: AP
Børs

Aker Solutions-aksjen er på offensiven mandag etter at både Goldman Sachs og Barclays Capital har oppgradert aksjen.Førstnevnte oppgraderer fra underweight til overweight og justerer i samme slengen opp kursmålet fra 49 kroner til 85 kroner. Det er en økning på nærmere 80 prosent.Goldman Sachs på sin side oppgraderer fra nøytral til kjøp med kursmål 83 kroner, og legger aksjen til sin Conviction Buy-liste, melder TDN Finans.- Når selskapet leverer på inntjeningen i 2009 og begynner å demonstrere at kjøpet av Aker Oilfield Services og de andre selskapene involvert i transaksjonene, kan bli verdiøkende, tror vi det er betydelige muligheter for oppgraderinger av aksjen, skriver Goldman Sachs blant annet i en fersk rapport, datert fredag 12. juni.Meglerhuset estimerer en EBITDA for 2009, som er noe lavere enn selskapets guiding på 4,5 milliarder, men mener at dette kan være noe lavt om Aker Solutions kan levere bedre marginer i subsea- og P&T-divisjonen.Barclays Capital skriver at deres tidligere skepsis rundt Aker Solutions ikke har vært rundt verdisettingen på selskapet, men timingen.- Aker Solutions handles nå med den største rabatten til både europeiske og norske peers noen sinne. Vi føler denne rabatten er blitt for stor og vi kan ikke ignorere rabatten på 63 prosent mot for eksempel Acergy, skriver meglerhuset.AKSO stiger mandag 3,80 prosent til 57,30 kroner på en generelt negativ børs. Aksjen har nå steget nesten 50 prosent de siste tre månedene.

Nyheter
Børs