Investorene tviler i Europa

Sterk oppgang i den tyske ZEW-indeksen overbeviser ikke investorene på de europeiske børsene.

En megler foran den store sorte tavlen i Frankfurt - Foto: Scanpix
Børs

Europeiske børser sluttet flatt til ned tirsdag. Tyske DAX endte opp marginale 0,02 prosent, mens britiske FTSE ikke var mye bedre og noterte seg for en oppgang på 0,06 prosent.Franske CAC 40 falt 0,17 prosent.Banksektoren trakk ned, og aksjer som UBS, Societe Generale og UniCredit falt 2,4-4,1 prosent. Farmasisektoren var ett av lyspunktene. Toppsjefen i tyske Bayer sier ifølge Reuters til en avis at fokus nå i disse krisetider ligger på gjeldsreduksjon og sikring av likviditet fremfor oppkjøp.Den tyske ZEW-indeksen kom inn langt sterkere enn ventet i juni, men investorene virker ikke å være overbevist. Fra USA er signalene nemlig mer blandede.Boligbyggingen utvikler seg sterkere enn ventet, mens industriproduksjonen faller mer enn ventet.

Nyheter
Børs