Kan disse faktorene løfte oljeprisen?

Kan en eksplosiv vekst i privatbilismen og geopolitisk uro løfte oljeprisen selv om oljelagrene er historisk høye?

Foto: Genel Enerji
Børs

I dagens morgenrapport fra Orion Securities kommenterer analytikeren utviklingen i oljeprisen.-Amerikanske oljelagre falt i forrige uke, og dette bidro til en liten oppgang i oljeprisen i går. Oljelagrene isolert sett taler imidlertid for lavere priser ettersom disse er historisk høye, sier analytikeren.-På tross av dette blir vi ikke overrasket om oljeprisen stiger videre som en følge av ualminnelig positive langsiktige faktorer som "peak oil" og en eksplosiv vekst i privatbilismen i fremvoksende økonomier. I tillegg kan den geopolitiske premien øke når hvetebrødsdagene til president Obama er over, avslutter analytikeren.I skrivende stund omsettes et fat nordsjøolje, med levering i juli, for 71,28 dollar, opp 0,68 prosent. WTI-oljen omsettes for 72 dollar fatet, opp 0,94 prosent.

Nyheter
Børs