- Kan torpedere videre børsjubel

Selv om vi daler litt onsdag, har børsene verden over hatt et meget solid 2009 til nå. - Når markedet våkner kan det være duket for en nedtur, sier analysesjef Kim Evjenth til HegnarOnline onsdag.

Aksjestrateg Kim Evjenth - Foto: Finansavisen
Børs

Onsdag faller hovedindeksen under 300 igjen, etter en strålende dag for investorene tirsdag.Men ser man på 2009 som helhet har Oslo Børs og børsene over store deler av verden hatt et strålende 2009 så langt.Men oppgangen og børs-jubelen kan fort stilne, mener analysesjef i Argo Securities, Kim Evjenth, når markedene og investorene våker opp og ser hva som egentlig driver medgangen.- Det som driver det meste nå er at konsumet øker fordi USA innfører massive skatteletter. Det man ser nå er at statlige stimuli påvirker den private etterspørselen. Når dette virkemiddelet er brukt opp og markedet våkner, kan det være duket for nedtur, sier Evjenth til HegnarOnline onsdag.Analysesjefen sier dette kan skje i et perspektiv på 1 til 2 år, men at det også kan inntre raskere enn dette.En av de faktorene som kan gjøre at en eventuell korreksjon kommer raskere er råtne arbeidsmarkedstall fra USA, som kan komme rett rundt hjørnet, sier Evjenth.- Vi venter ytterligere 500.000 ledige i USA, og en samlet ledighet på 9,2 prosent der borte. Det betyr at over 3 millioner amerikanere snart er uten jobb, og det er klart at dette vil påvirke global etterspørsel og deretter børsene, sier Evjenth.

Nyheter
Børs