Kanon-aksjene stiger videre på blå børs

Oslo Børs har fått solid sving på sakene fra start tirsdag, og i front finner vi en aksje som stiger over 80 prosent etter digert innsidekjøp. Fem andre aksjer har nå doblet seg siste tre måneder, og stiger videre i dag. (Oppdatert kl. 10.31)

Børs

Oslo Børs har fått en relativt solid start på tirsdagen.En drøy time etter åpning er hovedindeksen opp 1,37 prosent til 296,69.StatoilHydro stiger 1,27 prosent til 135,50 kroner. Oljeprisen stiger pent i morgentimene tirsdag, og brent for levering i juli omsettes nå for 68,62 dollar per fat, opp 1,10 prosent dette døgnet. (Se fyldigere kommentar lenger nede).Vinneraksjen til nå er Thin Film, som handles på Oslo Axess. Aksjen stiger kraftig på gode nyheter.Sevan-aksjen, som mandag steg pent, er også å finne på vinnerlisten så langt. Aksjen har nå lagt på seg 70 prosent på en måned.Det er til nå omsatt aksjer og grunnfondsbevis på Oslo Børs for 1,26 milliarder kroner.Vinner- og taperaksjer Helt på toppen av vinnerlisten fra start tirsdag finner vi Oslo Axess-aksjen Thin Film, som stiger 80,85 prosent til 0,85 kroner.Oppgangen kommer etter nyheten om at et selskap eid av John Markus Lervik har kjøpt 6,2 millioner aksjer i selskapet tirsdag, i tillegg til 5,4 millioner warrants som vil bli utstedt i forbindelse med selskapets tegningsretter som er under registrering.Spectrum-aksjen, som også omsettes på Oslo Axess, fortsetter den fine trenden fra i går og er ytterligere opp 11,11 prosent, mens Bergen Group, som også gjorde det solid mandag, er opp 7,30 prosent.Sevan fortsetter sin oppgang, og har nå steget over 70 prosent den siste måneden.RXT- og ITX-aksjen, sammen med Deep Sea Supply, Marine Harvest og Northern Offshore har alle doblet aksjekursen sin i løpet av de tre siste måneder. Aller best har Intex-aksjen gjort det, med sin oppgang på 215 prosent siste tre måneder.Alle disse er på vinnerlisten også tirsdag.Blant de store og mest omsatte er det solid oppgang for nevnte Sevan, som stiger 7,10 prosent, mens Yara stiger 0,50 prosent, REC 1,93 prosent og Telenor 0,78 prosent.Taperlisten er så langt meget mager, men på topp finner vi Global IP Solutions som faller 6,94 prosent til 4,56 kroner.American Shipping Comp. er ned 5,56 prosent, Funcom daler 5,01 prosent mens CanArgo-aksjen faller ytterligere 2,86 prosent til 0,34 kroner.Olav Thon, Hjellegjerde og MediCult er også ned så langt. Ingen av de store faller så langt.Oljen stiger tirsdag morgenOljeprisen er på offensiven tirsdag morgen, og stiger pent etter å ha vært relativt solid fra mandag.- Olje, som en ledende indikator, er en av de første tingene som stiger, og jeg tror alt ligger til rette for en vending. Ovenfra-ned-bildet er at markedet føler at man er over det verste, sier råvarestrateg Mark Pervan i Australia & New Zealand Banking Group til Bloomberg.MarketWatch forklarer også det seneste løftet i prisene med at dollaren svekket seg mandag, men analytikere de har snakket med understreker at prisoppgangen er overdrevet, heter det fra TDN Finans.Brent for levering i juli omsettes nå for 68,60 dollar fatet, opp 1,05 prosent eller 0,71 dollar. WTI-olje omsettes for 68,83 dollar per fat, opp 1,09 prosent eller 0,74 dollar.Laveste nivå for brent tirsdag har vært 68,24 dollar per fat.Mer om det som skjer på Oslo Børs her Nøkkeltallene og børsmeldingene her. Her finner du børs- og finansnyheter på HegnarOnline Her finner du alle delindeksene på Oslo Børs. Alle aksjetipsene finner du her .De siste dagenes tekniske analyser.Europa og Asia Slik går det på børsene i Asia. Slik går det på børsene i Europa.New York Her finner du vinnerne /taperne på NYSEVinnerne og taperne på Nasdaq.De ulike indeksene og de ulike sektorene .Nøkkeltall fra handelen.

Nyheter
Børs