Krona styrkes

Den norske krona styrkes markert mandag kveld.

Børs

Etter en lang periode med svak krone, ser vi et betydelig rally i den norske valutaen. Spesielt hardt er fallet til dollar mot krona. Den amerikanske valuta er nå bare 16 øre fra 5-tallet. Dette er det sterkeste nivået til krona mot dollar siden 14 oktober, ifølge Bloomberg .Det er flere faktorer som taler til fordel for krona mandag. Det er bred børsoppgang verden rundt, med oppgang i Asia, Europa og USA. I tillegg slår oljen nye rekorder. Råvarevalutaer som australske dollar og norske kroner kommer begge godt ut av nye prisrekorder i oljebransjen.- Dette er en del av historien til mer risikoapetitt i markedet, sier en Londonbasert valutaanalytiker til Bloomberg.Her kan du følge valutamarkedet i sanntidSlik er de siste kryssene:USDNOK: 6,16 EURNOK: 8,72 GBPNOK: 10,12 CHFNOK: 5,75 JPYNOK: 0,063

Nyheter
Børs