Krona til himmels i pinsen

To analytikere forklarer hvorfor vi opplevde et kraftig kronerally mandag.

Foto: Scanpix
Børs

Etter en lang periode med svak krone, hoppet krona voldsomt mandag. Spesielt stort var utslaget mot dollar. Den amerikanske valuta var handlet helt nede på 6,12 kroner mandag kveld. Dette er det sterkeste nivået til krona mot dollar siden 14 oktober, ifølge Bloomberg.- Økt risikoappetitt var nok en viktig grunn bak gårsdagens styrkelse, hvilket ofte går sammen med at større utenlandske aktører kjøper kroner. Samtidig steg oljeprisene kraftig, og trakk trolig kronen opp, sier Maren Romstad i DnB NOR Markets til HegnarOnline.Romstad forteller også om et marked med meget tynne volumer mandag, og det er i dag flere aktører som dekker seg inn.Ole Håkon Eek-Nielsen i Nordea Markets trekker også frem høyere oljepris og økt risikoappetitt som mulige årsaker til kronestyrkelse, men har mer tro på lavt volum og høyere rente.- Jeg holder en knapp på at dårlig likviditet i pengemarkedet og høyere markedsrente var den utløsende faktoren denne gangen, sier han til HegnarOnline.

Nyheter
Børs